Boka Barnunderhållning

BAMusic presenterar här några av de barn och familjeakter du kan boka via oss.

Här kan du hitta Clowner, Trollkarlar, Sjörövare & Pirater mm. men även barnshower med musik, sång och dans. Några av våra roliga dockor och clowner kan vara till hjälp vid ditt kalas med att bara gå omkring och dela ut godis, hålla barnen i hand och skoja runt med dem.

Vill du sätta lite färg på kalaset så kan du hyra in våra proffsiga ansiktsmålare vilka också kan hjälpa till med att göra djur och figurer av ballonger. Eller kanske vill du ha utdelning av ballonger, ja då löser vi det också…….

Du kan också genom BAMusic hitta och förståss boka massor med roliga barnativiteter, som Hoppborgar i diverse storlekar, uppblåsbara Rutchkanor – Hinderbanor, Klätterväggar, Elbilar mm….

Vi har under flera år hjälpt både större och mindre företag med barnkalas/event av olika slag. Det kan då vara allt från att sätta ihop ett födelsedagskalas eller en julgransplundring, till att göra ett heldagskoncept med flera hoppattraktioner samt barn & familjeunderhållning från en eller flera scener. Vi jobbar både i det stora och lilla !

         

Mora Träsk

* består av Leif Walter -sång & lekledare och Daniel Lindblom -gitarrist och vokalist
* bildades 1971 som ett 5-mans rockband
* har sålt över en miljon trehundratusen barn-album
* har sålt 400 000 sångleks-videor
* gjort 4000 live-framträdanden
* tror att barn som rör på sig blir gladare & smartare
* har gjort 4 TV-serier om 5 program vardera för SVT
* kör uppiggande sånglekar i TV 4 på helgerna
* har lånat ut ”Tigerjakten” till bl.a. Kungliga Filharmonikerna, Sven Melander och Svenska Bandylandslaget som använde den att peppa före matcherna på 80-talet
* har legat på Svensktoppen med ”Små Grodorna” i hip-hop-version
* har fått fem plus (+++++) i Aftonbladet=Världsklass
* släppte nyinspelningar av de 122 bästa låtarna på 6 CD år 2003.
* påstår att ”mora” baklänges blir ”arom”
* gör många spelningar på högskolekårerna där studenterna utsätts för nostalgichock. Sittande på golvet precis som när dom gick på dagis.
* nyligen släppte DVD:n ”Mora Träsk på Cirkus”. 2 konserter, 47 sånglekar, 4000 barn och ett sanslöst drag.
* är med på ”Världens bästa barn-DVD” som släpps av Universal första veckan i november 2005. Träsket bidrar med 5 sånglekar från ”Mora Träsk på Cirkus”.
* var tionde musik-DVD som säljs i Sverige är gjord av Mora Träsk

Tobbe Trollkarl

Tobbe tillhör en av Sveriges absolut främsta och i särklass mest bokade barnartister. Femtio, femhundra eller femtusen spelar ingen roll, publikkontakten är enorm.

Tobbe håller ett mycket högt tempo på scen i ca 35-40 minuter. – Barn vill inte bara bli förvånade, de vill vara med och skrika och leka också.

Glöm alla gamla trollisar med höga hattar, Tobbe liknar inget ni tidigare sett ! Och barnen Älskar det !!   

Spökligan

Spökligan är en spökshow som spelar, sjunger och spexar, samt håller i lekar och tävlingar. Spökligan ser till att det blir 45 minuter av fart och fläkt, skratt och spänning, klapp och lek i en härlig mix. Showen vänder sig i första hand till barn i åldrarna 4 – 11 år, men alla med barnasinnet kvar är välkomna. Spökligan gjorde Jullovsmorgon 2001-2002 och medverkade i Söndagsöppet.

En show som barnen kommer att minnas länge.

Astrid Lindgrens Värld

Systrarna K spelar två färgglada prinsessor, som kommer på idén att ge sig av på en musikalisk resa i sagans värld.

De väljer Astrid Lindgrens sagovärld, för de sagorna är ju så bra.

Prinsessorna vill sola sig och möter en sjörövare som vill byta yrke!
En luffare kommer med bra förslag och någon försöker flyga med
Propellerkeps, men det visar sig vara enklare att jonglera med tre bollar.

Hur vanligt är det egentligen att heta Karlsson?
Och är hundar det man tänker på var eviga dag?

Det skriks vårskrik och en prinsessa på vift pratar båtvett!
En lillasyster vet en hemlighet och en storasyster blir sur.
En piga klagar, en pojke busar och en söt flicka skrattar!

Under föreställningen sjungs visor från Pippi Långstrump, Rasmus på luffen,
Karlsson på taket, Ronja Rövardotter, Saltkråkan, Madicken och Emil i Lönneberga.

Show : 30 – 40 min.

Filiokus Fredrik & Co

Filiokus Fredrik & Co. är en given succé med skratt, trolleri, buktaleri, musik och skoj för hela familjen. Speltid ca 40 min för barn o familj.

Fredrik- har medverkat i över 50 barnprogram i både Sverige och Norge.

– är Svenskmästare i barntrolleri.
– har gästat bl.a. Bolibompa, LattjoLajban, Woodii och Söndagsöppet.
– har uppträtt med hunden Hans i Las Vegas.
– har med hönan Rut varit stå-upp-komiker i Sveriges Radio

LongKalsong

När mössen är sjösjuka och Robotapans batteri är slut, kanske man ska fråga sig om inte djuren skulle behöva semester? Åtminstone Bibi Bi, behöver en paus. Och Kapten som tappat sitt träben. Varför klär älgarna ut sig till får och getter? Robin Hood var egentligen en nyckelpiga. Eller är det verkligen så? Vi tar ett djupt andetag, sen är allt som vanligt igen. Kanske.

Gruppen LongKalsong är musikerna Tompa & Mackan, alias Tomas Edelgård och Marcus Sigvardsson. Som vanligt bjuder de på underfundiga och trallvänliga låtar som tilltalar både barn och vuxna. De blandar och ger från sina tre skivor och under hela föreställningen bjuds barnen i publiken in att sjunga med och röra sig till låtar som Älg Blues, Nyckelpigaliga och Robotapa.

I mer än fem år har de spelat och sjungit för barn på bland annat skolor, barnsjukhus, bibliotek, på Skansen, i folkparkerna och i Lattjo Lajban i TV4.

Inge & Någe

En föreställning med INGE & NÅGE är en uppslupen, lustfylld show, med lekar och tävlingar runt det svenska språket. Och förstås massor med glad fartfylld musik, där barnen är med och leder allsång eller spelar instrument. Det främjar barnens kreativa lust och fantasi.

Att släppa loss ifrån vardagen en stund, och låta sig ryckas med i tokroliga infall och glada upptåg i musikens tecken, det är livsbejakande. Eller som en vuxen sa: ”Att barnen skulle få kul det förstod jag, men inte att jag själv skulle få minst lika roligt.”

Show ca 40 min.       

Tuta & Kör

Med Tuta & Kör blir det fart på armar och ben Ugglor som hoar och stamp, klapp, kram och puss roliga rörelser och mycket fantasi, musik och sång det svänger om.

Mitt i sången kommer frågan,kan man hoppa hopprep när man inget hopprep har? Så klart man kan! ropar alla och hoppar så golvet gungar.

Skratten är många och glada när Stefan hittar på bus utan att Gunilla ser och sedan drar han en Rock´n roll på sin fräcka ”gura” medan skimrande såpbubblor flyger mot höjden.

Show ca 40 min. Målgrupp : Barn och familj      

Allgott & Villgott

Allgott och Villgott är två killar med vitt yvigt hår. Allgott har rosa kläder, spelar gitarr och sjunger. Villgott har gröna kläder, spelar dragspel och sjunger. De roar både barn och vuxna i sin barnkabaré. Scen-showen på ca 45 minuter består av sånglekar och clowneri i en fartfylld blandning. Trolleri, styltakrobatik, golfspel, hushållsgöromål -ja ingenting är främmande för dessa musikclowner.

Mojje

Mojje eller Jim Morgan Johansson som han egentligen heter är sedan augusti 2005 programledare för TV4:s populära barnprogram Lattjo Lajban som sänds alla vardagsmorgnar och eftermiddagar.

Sen januari 2007 även i Mojje och Mimmi varje lördagsmorgon kl 8:30. Mojjes CD Varning för vuxna finns i butikerna sedan våren -06 och har sålt över 10 000 ex.CD´n innehåller 11 trallvänliga och klatschiga poplåtar om busschaufförer, bajamajjor, bumeranger etc.
En show med Mojje innehåller en timmas fart, fläkt, allsång och skoj inte bara för dom små, även mamma och pappa skrattar och diggar!

Joxelina

Joxelina vill både sjunga och kunna trolla, men när hon är ensam känns det inte roligt alls. Som tur är upptäcker hon underbara barn som vill hjälpa till. I ett variationsrikt program och ett härligt samspel med sin publik skapas det sköna Trolleritoner.

Värme energi sång och trolleri!
Barnen blir delaktiga i en energifylld stund som ger ett färgglatt minne för livet.

Marco Rios

MARCO RIOS från TV:s Björnes magasin

I detta barn- och familjeprogram deltar publiken aktivt i både sång och dans, bland annat i cha-cha, reggae och sambatakter på svenska.

En del av sångerna känns säkert igen från TV-programmet Björnes magasin och Barnradion i P3.

Hej amigo! betyder Hej min vän! eller Hej min kompis! Det är en vänlig hälsning på svenska/spanska och fungerar som en ledtråd genom olika sånger och rytmer, danser och rörelser. Programmet bygger på publikens deltagande och är ett ypperligt tillfälle att på ett lekfullt och roligt sätt få stifta bekantskap med glada tropiska rytmer. Showen är visserligen på svenska, men ett och annat ord på spanska och andra språk smyger sig emellertid också in. Denna mix av språk och rytmer ger Hej Amigo en både rolig och lärorik interkulturell prägel.

Hola! Ciao! Hello! Moi! Kom så svänger vi !

Djungelbandet 

En föreställning för alla ! 

En show med djungelbandet passar egentligen för både stora och små. Kanske allra bäst för åldrarna 4-10 år. Mormor och morfar, farmor och farfar, samt de som är lite äldre, brukar ”rocka loss” till bandets svängiga låtar.

Nu är hela gänget samlat igen ! Bröderna Rock, Jan Lian, Konrad och Konstapel Jönsson.

Nu är det dags för den nya föreställningen, så är det också slut på semestern för Bröderna Rock & co. Konstapel Jönsson lär ha vidareutbildat sig hos Skräpo, så han är laddad till tänderna. En av de allra populäraste figurerna under det gångna året har ju varit Apan Konrad. Han har tröttnat på att tvätta elefanter på Skansen, så även han är turnésugen. Han har visst vuxit till sig en del.

SjörövarMange

Skepp o´hoj !

SjörövarMange är en figur med många år på nacken som
barnunderhållare för Malmös förskolebarn.
Under våren 2005 halkade figuren Katta Pirat in.
Allt är ju roligare om man är två!

En presentation av de båda sjörövarna:
Kapten på skutan är så klart SjörövarMange,
och från sitt piano styr han skutan med fast och säker hand.
Han skriver massor av låtar, gillar dansband och sport.
Katta Pirat vill alltid vara med där det händer nåt,
och småfixar med lite av varje mest hela tiden.
Katta skriver några låtar, gillar mat och är ganska lat.

SjörövarMange och Katta Pirat gjorde succé med den flytande
showen på Malmöfestivalen, 18-25/8 2006.
I ett samarbete med Blå Hästen-kultur för barn och unga,
Kulturskolan och sightseeingbåten Rundan gjordes det 42 turer med sång och hålligång på Kanalen i Malmö.

Sedan dess har det gått många vågor och skutan skjutsas framåt med väldig fart !

HOPPBORGAR mm…

Vi transporterar ut och monterar på plats div uppblåsbara barnattraktioner i en massa olika storlekar och former. Hoppborgar, rutchkanor, klätterväggar, hinderbanor, ja det mesta som barn bara älskar att leka i….

K!dDoo

K!dDoo ger dig barnkalas, temadagar, ansiktsmålning, ballongfigurer samt kurser i konst och teater där barnen finner vägar att uttrycka sig. Kalas, kurser och temadagar erbjuds i Göteborg och närliggande kommuner, men det kan även gå att boka födelsedagskalas till andra städer i vårt avlånga land !

Det är ingen hemlighet att varje barn önskar att just deras fest ska vara ett oförglömligt äventyr. Låt K!dDoo ge just ditt barn och hela kalaset de lyckliga skratten. K!dDoo har kalas i flera teman för alla åldrar och kan skapa kalas helt efter era önskningar!

Att välja till…
Kapten Skratt, Maja Mjau, Disco Fen och Clownen Toka har alla en gemensam vän: Party Gojan! Han är K!dDoos maskotfigur och är gärna med till fest för att starta upp lekar och dansa!
Man kan välja till att köpa godispåsar och beställa tårtor via K!dDoo. Önskar ni att få hela äventyret filmat eller fotat, går detta också självklart att välja till.

Temadagar
Denna aktivitet riktar sig till förskolor, fritids och föreningar. Kontakta oss för bokning av temadag, framför dina önskningar samt information om utrymme, antal elever och ev. speciella behov.

Jippo, fester och bröllop
För företag såsom mässarrangörer, shoppingcentrar och dylikt går det att boka ansiktsmålning och ballongfigurer. Om barnen följer med på firmafesten, farmors 65-års kalas eller till bröllopet kan man boka underhållning för barnen. Då blir festen lika rolig för dem!

Captain Rock

Captain Rock är en karaktär alla barn kan finna trygghet i, men som också lockar till skratt och aktivt deltagande.För hela familjen, såväl små som stora – för alla som har barnasinnet kvar.

En föreställning som bjuder på skoj och glädje, klapp o lek, skratt och spänning i ett högt tempo.Trolleri, hyss, sagoläsning, dans till Captain Rocks partysång, tävlingar, skattjakt, klurigheter, lekar, ansiktsmålning, ballongfigurer med mera……….

Sjövett och skojiga ord med maritimt tema. Lärorikt och pedagogiskt på ett roligt sätt.Engagerar och involverar hela familjen och främjar barnens kreativa lust och fantasi. 

Mr Goran

Mr Goran har varit flitigt engagerad i flertalet sammanhang sedan hösten 1997 och är numera CBA, Certified Balloon Artist. Han började trolla 1994 för att sedan komplettera trolleri med jonglering 1995 och därefter figurballonger 1996.

Just figurballonger har blivit väldigt populärt under de senaste åren och Mr Goran är en mästare på att vrida fram fram hundar, katter, fåglar och till och med kaniner av ballonger – ja, nästan vad som helst! Engagemangen blir allt fler och repertoaren breddas kontinuerligt.

Mr Gorans talanger blev även särskilt uppmärksammade genom en andra placering i Trolleri-SM för barn 1998. Mr Goran är flitigt efterfrågad i olika sammanhang som familjeföreställningar, fester, temaföreställningar i skolor som varuhus och kyrkor.

Kotte & Vera

Ett fartfyllt äventyr om två trollsyskon, Kotte & Vera, som ska storstäda skogen. Vera tycker det är super- tråkigt att städa och hittar på en massa tokiga undanflykter. Kotte är listig och får Vera till slut att hålla i en sopborste. Publiken blir delaktiga i föreställningen från start och rycks med i undanflykter som leder till busiga upptåg, vattenkrig, allsång, sopsortering och en spännande avslutande skattjakt. Målgrupp: från 2 år. 40 minuter. Skådespelare Anna och Tony Samil.

Zillah & Totte

Buktalerskan Zillah och hennes apa Totte är vid det här laget en välkänd duo och en av Sveriges allra mest anlitade artister. Materialets höga kvalitet tillsammans med Zillahs fingertoppskänsla och stora skicklighet som buktalerska, sångerska och komedienn gör Zillah & Totte till en akt i absolut toppklass.

Under 2010 bjuder Zillah & Totte på en ny och fartfylld föreställning där sketcher, musik och trolleri är återkommande inslag men vad som helst kan hända. Showen är uppbyggd av olika delar som kan kombineras så att den passar de flesta sammanhang.

Clownen Lattjo

Clownen Lattjo spexar, showar och trollar utifrån vissa givna ramar på riktigt clownmanér, sedan är det den stora improvisationsförmågan som är det viktigaste verktyget för en clown.

Detta kan göras på några olika sätt där ett av sätten är en scenshow där barn/vuxna integreras i underhållningen. Lattjo arbetar alltid med musik och oftast också med bubblor. Ett annat sätt är när Lattjo minglar runt bland folk på olika evenemang, utan att vara påflugen, men ändå skapa uppmärksamhet och locka till många härliga skratt

Mr DannyMan

NY BARNFÖRESTÄLLNING:
Under sommaren har jag arbetat in en ny barnföreställning i samma stil som den gamla. Jag kommer fortfarande att köra den vanliga ett tag till, men i de fall jag ska köra 2 föreställningar samma dag på samma ställe (t.ex. köpcentran och marknader), kommer jag att kunna köra helt olika trick i båda föreställningarna, om publiken dröjer sig kvar.

MEDELTIDSFÖRESTÄLLNINGEN OMARBETAD:
Nu är också omarbetningen av medeltidsföreställningen helt klar, så att det blivit en halvtimmes, lättsam och komisk, föreställning anpassad för skolor, åk 1-6. Den röda tråden genom föreställningen är hur magin har utvecklats genom tiden. Hör av er om ni vill ha mer information.

TROLLERISKOLA FÖR BARN:
Istället för att ha flera olika varianter, har jag nu låst mig till den med 6 olika trick med hushållsrekvisita.
Om köpcentrat eller skolan står för uppkopiering av bruksanvisningen, så tar jag inget utöver mitt vanliga gage, för att hålla den. Om jag dessutom får möjlighet att sälja lite rekvisita efter skolan, blir jag bara glad. Observera dock att det här inte är något man gör från stora scenen för alla i köpcentrat, utan att det passar sig bättre att göra i ett avskilt rum (eventuellt direkt efter den allmänna föreställningen) och bara för de som verkligen vill lära sig och har för avsikt att avsätta 45min för det.

Aya Baya Band

Aya Baya Band spelar svängig barnmusik för hela familjen. I en fartfylld föreställning får ni höra barnens alla favoritlåtar.

”Rörelse”- och ”sjung med”-låtar blandat med upptåg och påhitt gör att det blir svårt att sitta still. Inget kalas är för litet, ingen festival är för stor, Aya Baya sätter fart på barnen och även far och mor.

 

Nassim al Fakir

Efter succén som programledare för Bolibompa i SVT kommer äntligen Nassim Al Fakirs debutalbum! ”Ute och cyklar” släpptes i slutet av april 2011 och är ett familjealbum för alla åldrar, där Nassim delar med sig av sin musikaliska sida som sångare och slagverkare.

Liksom för de övriga bröderna i Al Fakirs genommusikaliska familj började Nassim med piano vid fyra års ålder. Sedan var det trummor och slagverk som gällde innan tv-karriären tog fart.

Som väntat är debutplattan full av blandade musikstilar och samma lekfullt kreativa energi som Nassim Al Fakir utstrålar i tv-rutan. Det är blandningen som är tråden: sväng, humor, lekfullhet och hans varma, elastiska röst. Techno, samba och reggae blandas med arabiska tongångar och dessutom bjuder Nassim på flera roliga historier på skivan.