Börje Bappelsin

BÖRJE BAPPELSIN – Världsstjärnan från Floby.

The famous show går ut på att Börje, den store popstjärnan, visar publiken att han är originalartisten framför alla andra.

Showen börjar nästan alltid med en allsång, eller två (ibland tre), sedan fortsätter det med en inbjudan till låschen, ett ställe dit alla groopisar skall komma.

Börje visa även vilken talang han har som dansbandssångare, för att sedan raskt byta om till hawaiiansk hulahula-dansare från Mexiko. Att det verkligen är Börje Bappelsin som är originalartisten som alla andra artister utgår ifrån, bevisas med eftertryck genom att en och annan klassiker från 50 och 60-talen rivs av i ett rasande tempo..

När det hela närmar sig slutet på showen får publiken instruktioner om hur man ropar ”One More Time” ett mycket viktigt tillrop på internationella rockkonserter.

Avslutningsvis skrivs det givetvis ”Atmografer” i och utanför låschen.    

Brolle jr

Brolle, eller Kjell Junior Wallmark som han egentligen heter, föddes den 10 november 1981. Han är född och uppvuxen i Inbyn, en liten by utanför Boden. Namnet Brolle har han haft sedan barnsben, då hans systrar började kalla honom Brolle – en förkortning på lillebror.

Under de senaste åren har Brolle jobbat mycket med att skriva låtar till sin senaste platta som hade release i april 2011. Brolle har byggt sin studio själv och där spenderar han den mesta av sin lediga tid.

Efter att ha bott i Stockholm under flera år, flyttade Brolle hem till Norrland igen under vintern 2010 för att kunna spendera med tid med familj och vänner, samt för en bättre miljö, lugnare atmosfär och vackrare natur till hans hundar och hästar.

Då han var 21 år gammal, släppte han sin första singel; ”Playing With Fire” som sålde guld. Debutalbumet kom senare samma år ”Rebellious Heart”, som även den sålde guld. År 2002 blev Brolle även utsedd till ”Årets Norrbottning”, en bemärkelse han fick då han satt sin hemkommun på kartan.

Succén med debutskivan följdes upp av efterlängtade ”Paradise Will Wait” som kom år 2005. Samma år släppte även Brolle en skiva där han gjorde sin tolkning på några av Cornelis Vreeswijks älskade låtar; ”Brolle Jr tolkar Cornelis – en stund på jorden”.

Våren 2008 var Brolle i TV4:s program Körslaget där han deltog med en kör från Boden, en kör som slutade på andra plats i tävlingen. Hösten samma år vad Brolle med i musikalen Footlose, som spelades på Wallmans Intiman i Stockholm.

Under 2009 spelade Brolle huvudrollen som Buddy Holly i musikalen ”The Buddy Holly Musical”. Den spelades först på Göta Lejon i Stockholm inför fulla hus, innan den gav sig ut på en lång turné genom Sverige. Totalt såg över 170 000 personer Brolle som Buddy Holly. Samma sommar var Brolle även en av artisterna i 2009 års upplaga av Diggiloo-turné som gjorde en riksomfattande turné genom land och rike, som sågs av över 120 000 personer.

Brolle var hösten 2010 med Ladies Night, en turné med 18 stopp i Sverige. Under våren 2011 är han aktuell med sin medverkan i Melodifestivalen med den egenskrivna låten
”7 Days And 7 Nights”, samt sitt nya album ”Burned By The Fire”

Under våren medverkade Brolle i TV4s lördagsprogram ”Vinnarfesten” där han ledde sitt eget husband under 11 program.

Syd & Ekman

Under 80-talet fightades Gyllene Tider och Freestyle om första platsen på radio- & försäljningslistor och samtidigt blev Syd & Ekman goda vänner.

Välkända hits som Sommartider, Tylö sun, Vill ha dig och Fantasi skapades under de åren och totalt har de 60 listettor gemensamt. 2009 fick deras manager idén om att bilda ett superband med Syd & Ekman och showen ”30 år av hits” syddes ihop. Här levereras låtar som publiken garanterat sjunger med i varenda stavelse, från början till slut.

Micke Syd Andersson och Tommy Ekman är 2 ”unga” män som efter över 30 år i musikvärlden slagit ihop våra musikaliska påsar.
Vi kallar vårt koncept 30 år av hits, vilket ju är helt sant.
Efter att ha gjort några gig ihop som gästartister föddes idén om att göra detta tillsammans.
Med tanke på att våra låtar lockar fram en hel del glädje var för sig, så borde det bli dubbel glädje, och det blir det!
Så välkomna att dela en stund av handklapp, allsång, leenden, sommar och kanske ett och annat romantiskt minne ihop med Tommy och Micke.

Björn Rosenström

Ironi och humor är helt okej, oavsett vilket tempo eller vilken stil man väljer att musicera i. Det gäller bara att klara balansen. Björn Rosenström gör det med den äran och publiken är med på noterna från start. Händerna i luften och allsång efter andra låten, ingen tvekan om att den ungdomliga delen bestämt sig för att det skulle bli en festlig öppning på kvällen. Och så blir det.

BR vet precis hur långt han ska gå och till och med en morfar ler i mjugg åt snärtig pop/rock med sköna texter ur verkligheten och skoj med vuxenlivet. Han passerar aldrig plumphetsgränsen utan behåller sin sköna distans showen ut.

Svenne Rubins

Att det är nytt decennium är knappast något nytt för SVENNE RUBINS. Ända sedan 1980-talet har denna unika institution inom svenskt nöjesliv levererat slagkraftiga sanningar till folket och höjt temperaturen på tusentals tillställningar av vitt skilda slag.
Ett prov på detta ur 2009 års spelplan: Först Högsjö Hembygdsfest och sedan heavymetalfestivalen Rockstad Falun!
Inte alla band fungerar lika bra på båda. 

En kväll med SVENNE RUBINS innebär allt från rungande allsång i folkhemspärlor som En gammal Amazon och Folköl och dunkadunka till hoppfyllt hejaklackshojt i Det fixar sig, Olsson och Långa bollar på Bengt. Allt från promotion av positivt tänkande i nyheterna Det är aldrig lika mörkt som det ser ut och Dynamit och decibel till demonstration av patentuppfinningar som damfotbollskon Adidas Puma eller rullgabardinbyxan! 

Kort sagt: Det handlar om att sprida glädje!

Och det tänker SVENNE RUBINS fortsätta med så länge det står folk framför scenen.
Bandet har en trogen skara fans som ständigt fylls på med nya generationer lockade av den fartfyllda svängiga folkhemsrocken och de orginella flerbottnade texterna. Allt levererat med en humor och en improvisation, som gör varje framträdande unikt

The Boppers

THE BOPPERS ETT FENOMEN – DÅ OCH NU
I snart tre decennier har The Boppers rockat loss med sin framgångsrika mix av äkta rock´n roll med utarbetad stämsång i doo wop-tradition. Det är musik som går hem tvärs över generationsgränserna – alltifrån de riktigt unga som nyligen ”upptäckt” rock´n rollen, till en mer stadgad publik som varit med från begynnelsen…

Med drygt två miljoner sålda skivor enbart i Skandinavien är Boppers en av de mest framgångsrika grupperna i sitt slag. Det stora genombrottet kom 1979, med debutalbumet Number One som sålde i 420 000 exemplar och en turnésommar där publikrekorden rök som stickor – drygt 120 folkparksjobb på tre månader, 4 000 mil på vägarna, med skrikande fans och ofantliga mängder brylcreme… Femtiotalet var helt inne igen, med gamla amerikanare, rockfrilla och stuprörsbrallor. Men Boppers har alltid tagit rock´n roll- och doo wop-musiken på allvar, med stor kärlek till originalen och en känsla för autencitet. Detta har gett god respons också på främmande marknader som Japan där Boppers gjort flera lyckosamma turnéer, med mottagande nästan som Beatles, och legat etta på topplistorna med Do That Boppin´ Jive.
Under syntpopens framfart fortsatte Boppers att lira svettstänkande rock´n roll, och i början på 90-talet fick gruppen ett nytt stort uppsving med albumet The Boppers som sålde i 400 000 exemplar, samt hitsinglar som Jeannie´s Coming Back och Gonna Find My Angel.

Karriären har varit minst sagt händelserik, på senare år med framgångar bl a i musikalen Jerka som dragit över 100 000 besökare, jubileums-cd:n 25 Years Still Boppin som sålt guldskiva, och i föreställningen Happy Birthday – 50 Years of Rock´n Roll, en hyllning till rock´n rollen som även kommit på cd i samarbete med artister som Jerry Williams, Pugh Rogefeldt och Mikael Rickfors.
Några andra artister Boppers samarbetat med genom åren är Chuck Berry, Suzi Quatro, Owe Thörnqvist, Robert Wells och Markoolio. Med den sistnämde gjorde man häromåret hitlåten Rocka På, som bidrog till att många yngre fick upp öronen för Bopparna.

Dagens Boppers har i allt högre grad renodlat sina 50-talsrötter, de Chuck Berry-stänkande riffen och sångstämmorna, och fortsatt botanisera såväl i den klassiska rock´n roll-musiken som i doo wop-eran. Gruppen har blivit något av ett varumärke som står för energi, spelglädje och ett garanterat sväng. Nya lyssnare tillkommer ständigt, för många är en Boppers-spelning mer än bara musiken, det kan också handla t ex om att ta på de rätta dojorna och fixa frisyren…   

Little Mike

MIKE WATSON ÄR EN LEGEND, INSTITUTION SOM ALLTID LEVERERAR! FÖDD I ENGLAND KOM TILL SVERIGE 64 FÖR ATT KOMPA LARRY FINNEGAN.SEN FÖLJDE TURNE OCH STUDIO JOBB MED BL.A JERRY WILLIAMS, ABBA,BJÖRN SKIFS, SWEET SOUL MUSIC BAND, STOCKHOLM ALL STARS, LOW BUDGET BLUES BAND, BADROCK,RHAPSODY IN ROCK MM.MM.

MIKE IS STILL GOING STRONG MED BL.A LITTLE MIKE AND THE POWER OF SOUL(10 MAN) BLUES BROTHERS SHOW,THE HITTILLS (60’S POPBAND.MM.

INGEN SCEN ÄR FÖR STOR ELLER LITEN FÖR LITTLE MIKE WATSON.   

Monica Ramos

Monica är definitivt inte en traditionell harpist. Hon är en modern artist som river etablerade barriärer, en harp virtuos som har vunnit lovord från både kritiker och publik över hela världen för sina fantastiska kompositioner. 

Med flera hundra tusen sålda album i över fyrtio länder är hon definitivt en av världens mest framstående harpister, om dock en artist som både spelar och sjunger något annorlunda musik än andra harpister.

Monica har förändrat de traditionella associationer människor normalt får från detta urgamla instrument – den klassiska konsert harpan.

The Refreshments

Nya albumet ”A Band´s Gotta Do What A Band´s Gotta Do” är ett nytt övertygande bevis för att Refreshments har mutat in ett helt eget sound i gränslandet mellan högenergisk rock´n´roll, melodiös pop och bitterljuv countryboogie.

Bandet är detsamma som det varit de senaste åren: Joakim Arnell (bas/sång), Johan Blohm (piano/sång), Micke Finell (sax/sång/gitarr), Mats Forsberg (trummor) och Robin Olsson (gitarr/sång).

Men något har hänt sedan förra studioplattan ”24/7” från hösten 2007. Soundet är vassare och tuffare. Det låter helt enkelt rockigare än någonsin – vilket kanske inte är så oväntat för ett band som har ”it´s gotta be both rock´n´roll” som valspråk.

Jack Vreeswijk

Jack behöver väl egentligen ingen närmare presentation. Den 20 maj släpps hans nya album ”Vreeswijk sjunger Vreeswijk” där vi får lyssna på Jacks underbara tolkningar av sin fars låtar. Det är innerligt, personligt och kraftfullt.

För första gången ”vågar” Jack Vreeswijk göra en skiva med låtar skrivna av ”“ ”en nära släkting” som han själv uttrycker det. Varför vågar han just nu?

Jo, han får gång på gång beröm på turnéer för de fantastiska tolkningar han gör av pappa Cornelis låtar och han har till och med ett ”program” där han bara göra låtar av honom.

Skivan är ganska nerskalad och hans versioner är sannerligen inga covers utan de är väldigt personliga. Bland annat medverkar Kleerup och Jojje Wadenius på låten ”Fåglar”.

Ullberg & Ljung

En galen show där allt kan hända.
Vi bjuder på ett hopakok av västgötahistorier, sketcher,
sånger och allsånger i ett gôtt tempo!!!

Mikael Ullberg – Durspels spelande dåre med mängder av dråpliga historier

Andreas Ljung – Gitarrspelande galning som gärna lockar till garv. 

Annelie Rydé

I år är det 30 år sedan Anne-Lie Rydé drog igång med bandet Extra och blev känd för Svenska folket.
Och i år firar hon 25 år som soloartist.

Anne-Lie är en av Sveriges mest mångsidiga artister.
Ingen scen verkar fel för henne. Hon intar den alltid med största pondus och med en självklarhet som är lika proffsig som ovanlig. Ingen i publiken lämnas oberörd.
Den breda scenvanan blandat med en stark och karaktäristisk röst och personlighet gör Anne-Lie till en artist utöver det vanliga.

4 Flavours

Fyra rutinerade showartister bildar gruppen Four Flavours. Bakom deras repertoar finns ett starkt samarbete med skandinaviens ledande show och underhållningsproducenter. Med skräddarsydda shower mixar de humor, glädje, dans och sång till musik som passar alla musiksmaker och de ger sin publik mer minnen och upplevelser att ta med sig även efter showen…

4 Flavours tar hand om hela showdelen så bjud in dina kunder, vänner och kollegor till underhållning med stil, proffesionalitet och kvalitet.

I showen blandas pop, rock, musikal, soul och schlager i olika konstellationer och ni får uppleva en mängd klassiska världshits och ni kommer att finna en bred repertoar som passar de flesta smaker.
Blandas sedan detta med lite levande musik, stämsång och en massa kostymer så lovar vi er att ni kommer att få en kväll att glädjas åt och att minnas….

4 Flavours har arbetat många år utomlands med show och nu efter många förfrågningar från hela skandinavien har dom valt att arbeta hemma.

Lili & Susie

Lili & Susie – Hitmaskinen!

Lili & Susie är en svensk popduo bestående av systrarna Lili och Susie Päivärinta som hade stora framgångar på svenska hitlistorna från debuten år 1985 fram till 1993. Deras största hitlåtar är ”Oh Mama” och ”Bara du och jag” från 1987 och ”What´s the colour of love” 1990. 1989 medverkade de i Melodifestivalen med ”Okey Okey”

Nu, tjugo år senare, var det dags för comeback! Systrarna äntrade återigen Melodifestivalsscenen med ”Show me heaven” i en riktig 1980-talsnostalagi som gick till Andra chansen. 

Under våren släpptes systrarnas ”Best Of”-platta och sommaren -09 bjöds det på ett flertal kära återseenden runtom i landet; bl.a. genom Rix Fm-turnén.

Jonas Hoffer & The Boppin Cats

Jonas Hoffer & The Boppin Cats.. rockabillybandet som fixar underhållningen hela kvällen.

Doo-wop underhållning, accapella i stil med The Platters, Elvis show, dans till genuin rock´n roll och rockabilly.

Abalone Dots

Abalone Dots fick en fantastisk respons för debutalbumet ”From a Safe Distance” som släpptes 2007. Albumet följdes upp med en rikstäckande turné som förband till Lars Winnerbäck och året avslutades med en Grammisnominering. Ett år senare släpptes uppföljaren ”Traveler” som denna gång gick från nominering till Grammisbelöning 2009 i kategorin Årets Visa/Folkmusik. Nu reser de mellan Nashville och Stockholm för att skriva nya låtar och turnerar på båda sidorna Atlanten.

Tjejerna har med sin speciella mix av bluegrass, country, svensk folkmusik och stämsång inte bara gett eko hemma i Sverige utan även tagit countrymusikens högborg med storm. En spelning på legendariska 12th & Porter i Nashville lockade de viktigaste personerna från skivbolag och agenturer. David Z, som jobbat med bland andra Gram Parsons och Prince och som senare kom att sitta bakom spakarna i 16 Ton Studios när Al Perkins gjorde sina pålägg, sa bland annat efter spelningen att Abalone Dots var mer övertygande än de flesta countryartister i Nashville.

Anders Ericsson

ANDERS ERICSSON från Galenskaparna-After Shave i en trevlig akt med många härliga skratt. Anders trakterar ukulelen som George Formby, och bjuder på de mesta av de bästa låtarna som ex. ”Gött o leva” ”Macken” mm……

Det går också att boka Anders med fyrmannabandet Ofattbara orkestern.

En upplevelse av en entertainer man aldrig glömmer !!

INGER NORDSTRÖM BAND

Rutinerat gäng som turnérat ihop och tillsammans och med andra i oöverskådligt antal år. Inger Nordström n her Rhinestone Band, The Kingbees, Yellow Cats och Crossing Keys är några band där man mötts innan och ett ansenligt antal skivinspelningar vittnar om hur det låtit. Nu har en ny konstellation med ny inspiration tagit form.

Inger Nordström – sång, dragspel
Klas Henriksson – sång, ståbas
Håkan Torpenberg – sång, gitarr
Jimmy Östlund – leadguitar
Thomas Johansson – steelguitar, lapsteel , dobro
Fredrik Bogren – trummor