Boka Ståuppare

Stand up Comedy är en optimal underhållningsform som kan lyfta företagsfesten eller kickoffen likväl som en konferens på dagtid för att lätta upp ett tungt program. 

Humor och att ha kul tillsammans är en av de viktigaste ingridienserna till en lyckad kväll eller konferens. Vill man vara säker på ett lyckat resultat med mången glad personal så ska man boka någon av BAMusic´s ståuppkomiker!

Mårten Andersson

Mårten Andersson är mannen bakom de klassiska imitationerna av bla. Dr Alban , Mikael Persbrant mfl. i det kulturförklarade radioprogrammet Pippi Rull. 

År 2000 blev han utsedd till ”Årets Komiker” av tidningen Caf´s läsare, i konkurrens med bla. Martin Kellerman (Rocky) och Peter Wahlbeck.

Debuterade på Norra Brunn hösten 2000. Mårten skämtar helst om ”vanliga saker” på ett annorlunda sätt, och pratar också gärna om sport, konstiga TV-program och trivialiteter i största allmänhet. Imitationner är ofta ett inslag i Mårtens stand up akt.

Medverkade i ” Let´s Dance ” 2006, varit återkommande gäst i Extra Extra, vunnit en stor talangtävling i London på engelska, och är just nu en av Sveriges mest bokad stand-up comedians.

Janne Bylund

Jan är: en 167 cm lång blåögd jungfru från Umeå

Jan är: inte lik någon kändis alls, men har, i ett svagt
ögonblick haft en Dolph Lundgren-frisyr.

Jan är: utbildad mediakonsult och copywriter

Jan har: spelat fotboll, basket, en dotter som heter Lisa och en son som heter Jonathon

Jan gillar: godis och småkakor, böcker, resa och krigsfilmer

Jan hejar på: Umeå IK, Umedalens IF och Björklöven

Jan beundrar: egentligen alla som är modigare än vad han är,
både i vanliga livet och som komiker, dvs Bill Hicks, Lennie Norman och Remo

Jan skulle vilja ha: svart bälte i karate, ett biljardbord
och ett hörnskåp till gästbadrummet

Jan pratar helst om: vanliga saker som kärlek, barn och sig själv

Jan ogillar: rasister och andra självklara svar på vad man ogillar

Jan är sämst på: allt som drivs med el, batteri, bensin, fotogen och att skratta

Jan lyssnar på: fulla människor på krogen, soul och hårdrock

Johan Glans

Johan skrev och spelade en mängd roller i succéserien ”Kvarteret Skatan” på SVT2.

Tidigare har Johan gjort humorserien ”Räkfrossa” för samma kanal samt medverkat i ett flertal andra program, bland annat ”Snacka om nyheter” och ”Släng dig i brunnen”.Ses regelbundet i tv4:s Parlamentet, och i humorserien Hjälp. Johan har vunnit priser för sin lysande ståuppkomik.

I en ceremoni på Berns fick han ur Ronny Erikssons hand motta det ärofyllda Bubbenpriset 1998 och på svenska Stand Up Galan 2003 blev han utsedd till Årets manliga komiker.

David Batra

Har sedan 1994 gjort över 1000 föreställningar som komiker. Uppträtt i Sverige, Norge och Finland. Hemmascen har varit Berns, Norra Brunn och Teatrix i Stockholm. Uppträtt på teatrar, krogar, universitet, skolor och företag.

Har medverkat i showerna Färg och Jävla 70-talister, Kvarteret Skatan mm….

Har föreläst sedan 1997 på universitet, högskolor och företag om varumärken, marknadsföring, humor och presentationsteknik.

Anna-Lena Brundin

Anna-Lena blev känd genom TV-program tillsammans med Lill-Marit Bugge i slutet av 80-talet.

En mer allsidig kvinna än Anna-Lena får man leta efter. Rolig, intelligent, snygg, hade egna TV-serier i mitten på 90-talet.

Har gett ut tre cd-skivor. Den 9/4 är det release på hennes fjärde bok ”Anna-Lena från Montmartre” Förutom ren standup gör hon även konserter, Piaf, och tango mm..

Lennie Norman

Född i Stockholm den 4 december 1948…. puhhh.
Började spela musik på 60-talet och sadlade om till Stand-up i februari -89 och på den vägen är det.

Fru och barn och allmänt lycklig. Favoriter : Eddie Murphy. George Carlin. Rött Rioja vin. Blodiga köttbitar. En och annan Whiskey. Roco skala HO. Lars Ekborg. Not the nine o´clock news. Runar Sörgaard och Mona Sahlin, vilka båda gör mitt jobb så enkelt.

Måns Möller

”Stockholmssonen Måns Möller var en ny och trevlig bekantskap. Han la stor möda vid att verkligen bygga upp skämten och temperera publiken med näst intill rockstjärneattityd.

– Är ni med Halmstad? Är ni med? vrålade han… och det fungerade, genast var alla med på noterna. ”Stor närvaro, mycket fantasi och scenisk utstrålning.”

Måns Möller har blivit utsedd till ”Årets manliga komiker” av branschen och du kanske har sett honom i ”Söndagsöppet” på SVT. Under 2006 var han aktuell med sin medverkan i tv4 succéprogram ”Time Out”.   

Eric Löwenthal

Stand Up Comedy är en suverän underhållningsform. Här-och-nu-karaktären gör att showen alltid är dagsaktuell och dessutom är de materiella kraven minimala: en bra mikrofon, lite ljus och ett stycke komiker är allt som behövs. Så långt kör jag klassiskt.

Däremot slipper ni elakheter mot publiken. Jag är visserligen kvick och rapp om det behövs, men det finns mycket mer raffinerade sätt att vara vass komiker på än att förlöjliga sin publik. Jag är heller inget vidare på under-bältet-humor, så det slipper ni också. Istället ser det ut så här:

Varje föreställning är unik Inför varje jobb anpassar jag mig till de förutsättningar som finns. Är det ett intimt sällskap eller en stor salong? Är alla i publiken arbetskamrater till vardags, eller träffas alla bara en gång om året?

Redan de faktiska omständigheterna ger ibland en stor del av showen. Inte så att jag alltid måste prata om just ER. Jag pratar gärna om mig själv (ha-ha). Men folk gillar att det är en show som inte bara rullar på, utan som faktiskt uppmärksammar den publik som är där.

Vad pratar jag annars om? Mig själv och mänskligheten (båda är i grunden rätt komiska). Dvs allt från familj och föräldraskap till Hi-Tech och kommunikationsproblem.

Men ofta räcker vardagen mer än väl. – Det finns humor i det mesta. Bland annat finns det något grundläggande roligt i att vi alla kämpar så förtvivlat med att försöka dölja det som är så uppenbart: att vi är människor. Med fel, brister och tillgångar. Och det oavsett om det gäller en själv, grannen eller statsministern. Och de uppblåsta fasaderna spricker, inklusive min egen, när jag t ex gör besök i reklamens värld, lagar mat med ungarna eller försöker meka med bilen…

Och vad vill ni att jag ska prata om? Jag skriver gärna ihop material efter era önskemål. Och vet ni inte riktigt själva, eller inte har några speciella önskemål, så behöver ni inte oroa er. Jag förbereder allt, och ni kan lungt se fram emot ett fartfyllt och roligt uppträdande.

Och det kanske viktigaste av allt: Är jag rolig? – Självklart! Om jag inte kunde få folk att skratta, skulle jag inte jobba i den här branschen.  

Tobias Persson

”En av Sveriges fem hetaste nya komiker” Aftonbladet 22/6 -03.

Medverkat i Thomas Petersson-farserna ”Hotelliggaren” och ”Var är Zlatan?”. Blev Guldmask-nominerad för ”Var är Zlatan?”.

Medverkat i charadprogrammet ”Dårhuset” på tv4 och Stockholm Live i svt. Har gjort manus till kärleksparodin på Gyllene Tider/Roxette ”Join the Flumeride. Skriver sedan 1999 en rimmad vers varje lördag till tidningen Hallandsposten.

Jonas Ljung

Jonas är ingen traditionell trollkarl – inga glittriga lådor, ingen glittrig kavaj. Istället uppträder han med en mix av trolleri, situationskomik och stand-up comedy.

I många sammanhang arbetar han även med trolleri på nära håll – mitt ute bland gästerna!

Stand-up magic :
Komiskt trolleri blandas på ett underhållande sätt med skruvad ståuppkomik i ett högt tempo. En viktig del av föreställningen är kontakten med publiken och de komiska situationer det leder till. De ur publiken som tas upp på scen behandlas med respekt och görs alltid till föreställningens hjältar.

Vid middagar placeras ofta scenframträdandet i anslutning till desserten eller kaffet. Här behövs endast en mikrofon och några få kvadratmeter ljussatt spelyta.

Stand-up comedy :
I vissa sammanhang lämnar Jonas trolleriväskan hemma och uppträder enbart med stand-up comedy. Jonas pratar ofta om ämnen med avstamp i vardagen, som att växa upp på 70-talet, vara förälder eller umgås med sin farmor – men nästan alltid med en bisarr vinklig:

– ”Huset som vi växte upp i kändes alltid väldigt speciellt. Pirrande känsla i hela kroppen. Senare fick vi reda på att det var radon.”

Jonas kombinerar kluriga funderingar med charm och balanserar snyggt mellan att vara vass utan att gå över gränsen.

Close-up magic :
Close-up trolleri är att trolla på nära håll mitt ute bland gästerna. Används med fördel som underhållning mellan rätterna när man vill hålla ett jämnt tempo under en middag. Perfekt vid cocktailpartyn och andra evenemang där gästerna inte sitter ner.

Ett vanligt grepp är att Jonas dyker upp ointroducerad. Innan gästerna hunnit förstå vad som är på gång befinner de sig redan mitt uppe i en föreställning!

Vid middagar kombineras ofta close-up trolleri mellan rätterna med en Stand-up show till desserten eller kaffet. Close-up trolleri är ett effektivt sätt att bryta isen vid nästan alla typer av evenemang.

Det gör att Jonas kan underhålla vid allt från mindre middagar till evenemang med tusentals gäster i publiken.

Jacob Öqvist

Han är uppvuxen i Stockholm och det är här han utbildatat sig inom sina yrkeskategorier. Efter att spelat teater sedan 11-års åldern i Runes teatersällskap så sökte han och kom in på Södra Latins Teaterlinje där han gick 87-89! Därefter har han vidareutbildat sig inom teatern bla i Impro, Comedia del arte och Mask under åren som gått och arbetat som skådespelare på heltid sedan -95.

Stand up komikern Jakob föddes runt år 2000 då han gick en utbildning på Dramatiska Institutet i Stand-Up för Adde Malmberg och Thomas Oredsson! Just nu är han en av fyra delägare av STOCK (Stockholm Comedy Klubb) se länk! Stock driver bla Cafe Tivolis stand up klubb, gör TV åt SVT (Stockholm Live) och arrangerar galor och festivaler, allt för att driva på stand-up utvecklingen i landet!   

Özz Nujen

Är en av de nya unga komikerna som det går väldigt bra för.

Hans stil är något av unik när han med sin träffsäkra humor och sitt hejdlösa kroppsspråk förmedlar typer och stämningar som får publiken att jubla.

Özz är inte rädd för att sticka ut hakan och provocerar gärna publiken med ett varmt hjärta och med glimten i ögat.   

Lena Frisk

En verkligt duktig skånetjej som får både män och kvinnor att vrida sig av skratt när hon så snyggt surfar mellan fördomar,sanningar och livslögner.

Proffsig på scen och blixtsnabb i replikernaom någon skulle få för sig att ”häckla” henne under showen.

Helt enkelt en bra komiker för både företagsarrangemang och krog.

Thomas Oredsson

En av de mest rutinerade i branschen, med erfarenheter från både teater och film. Thomas får tonårsföräldrarna att vrida sig av skratt samtidigt som småbarnsföräldrarna undrar vad som komma skall. Perfekt timing och känsla för vilken publik som befinner sig i lokalen för tillfället. Blixtsnabb på att bemöta häcklingar från publiken, -med glimten i ögat.. Dessutom får man alltid något tänkvärt med sig när man lämnar en föreställning av och med Thomas Oredsson.

Mike Florette

Mike Florette är professionell underhållare med fingertoppskänsla och stort engagemang. Mångsidigheten som artist, komiker och sångare ger en unik förmåga att underhålla och förmedla budskap och kunskap.

Mike har uppträtt i 23 år för näringsliv och offentlig sektor samt setts i teveprogram ; ”Släng dig i brunnen” , ” Nya Tider” , ” Skilda Världar” ”Segemyr & Co”, ”Cafe´Norrköping” , ” Snacka om Nyheter” m fl. Dessutom har Florette producerat egna radioprogram om humor samt radiokåserier och krönikor i P4.

Föreläsaren :
Här är en av sveriges mest inspirerande och efterfrågade talare som matchar era behov. Mike Florette skapar resultat och uppmuntrar till utveckling och förändring. Hans erfarenhet och etiska förhållningssätt är er trygghet.

Med Florette är du säker på att få en av de bästa i branchen. Mike har medverkat i radio, tv, tidningar och är författare till ”Tvärtom, Både och & Lite till” (2006) och den kommande boken ”Oväder i hjärnan”.

Mike är föreläsaren för alla era behov:

* Företagscoaching
* Konferensen
* Förändringsprocesser
* Kundevenmang
* Extern och internutbildningar
* Kick-off
* Event
* Inspiration & motivation 

Micke Larsson

Micke Larsson är ståuppkomiker sedan 1999 och turnerar Sverige runt på företagsevenamang och klubbar. I hans CV finns så vitt skilda uppdragsgivare som Riksbanken och Evangeliska Fosterlandsstiftelsen och klubbar som Norra Brunn och Nalen i Stockholm, Harry´s och Gillestugan i Göteborg, MACK i Malmö och Svenssons Krog i Uppsala. Han har också uppträtt som ståuppkomiker i radions P4.

Micke är lyhörd och anpassar sitt material efter publiken och uppdragsgivaren, men ägnar sig hellre åt klurig och intelligent humor än billiga obsceniteter under bältet. Ett uppträdande med Micke Larsson kombinerar hjärta och hjärna. Och skägg.

Gösta Engström

Kanske mest känd hos den breda publiken som plåtslagaren och speedwayföraren som slog igenom som underhållare och skådis.”Clark Kent”, ”Nöjesmassakern”, ” med bla monologen ”Rattmuffen”, Tack för kaffet” och senare års turnerande med sitt emineta band Kavringarna,

Ann Westin

Ann Westin fick pris på Svenska Standup Galan 2005 som Årets Kvinnliga Standupkomiker med motiveringen: Med sin timing och sitt obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas.

Vann Bubbenpriset 2001 och fick priset Guldstocken för årets kvinnliga komiker 2002. Komiker, artist och före detta undersköterska och mentalskötare. ”-Det har jag haft mycket nytta av i det här jobbet.” Utsedd av Aftonbladet till en av Sveriges hetaste komiker. Pratar om allt mellan kropp och verktyg.

Zeid Andersson

– Jag gör ”En liten jävla krogshow” på Mosebacke tillsammans med Anna-Lena Brundin, Ann Westin och Yvonne Skattberg. Vi har utsålt hela hösten och det är en fantastiskt rolig föreställning full av humor och musik. Helt vår egen produktion, våra egna texter osv. Vi är omåttligt stolta! I december gör vi ”En liten jävla julshow” i Göteborg, och till våren ska vi ut på turné. Vi ska också medverka i TV-programmet ”Stockholm live” med ett inslag ur showen nu i oktober.

Däremellan gör jag egna föreställningar som Ståupp-komiker både på företag och klubbar i landet, och en del föreläsningar på ämnen som kommunikation, och kroppsspråk. Det är riktigt roligt det med! Två dagar i veckan kommer jag att tillbringa på Silja Opera för att showa med duon Creme Fraiche.

Yvonne Skattberg

Utsedd till årets kvinnliga komiker på svenska Standup Galan på Södra teatern 28 augusti 2007. Juryns motivering löd ”En jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva och vassa samhällsbetraktelser.

Yvonne bildade 2003 tillsammans med kollegorna Anna-Lena Brundin, Zeid Andersson och Ann Westin gruppen En liten jävla kvinnorörelse. ”Vi är fyra små jävla ståuppkomiker som bildat en liten jävla kvinnorörelse och de enda vi vill är att ha lite jävla skoj innan vi plockar ut vår lilla jävla pension.” De fyra komikerna gjorde succé i den Moulin Rouge inspirerad showen där de vävde samman sång, dans och comedy i en sanslöst rolig föreställning. De körde för fulla hus på Slagthuset i Malmö, på Gillestugan i Göteborg, Mosebacke i Stockholm, på Trädgår´n i Göteborg och dessutom en lång turné genom hela landet.

Föredrag :
Varför gå in i väggen – När det finns dörrar. En allvarsam och mycket humoristisk föreläsning om våra stressade liv. Vad som är viktigt i livet och vad vi egentligen gör av det. Om vikten att vara socialt kompetent eller inkompetent, om alla nya yrkesroller som vi kan lägga till på meritlistan i den stora familjefabriken och lyckas vi verkligen med att pussla ihop arbete, förhållanden och fritid? Eller ska man bara satsa på en sak i taget. Ett mycket roligt och uppfriskande föredrag med många handfasta råd – Lösa problem hellre än prata problem.  

Zinat Pirzadeh

Följ med Zinat Pirzadeh på en svindlande magisk berg- och dalbana där skratt och allvar, högt och lågt avlöser varandra. Mötet med det nya landet, liv och arbete, kulturkrockar och inte minst kollisioner med myndigheterna dyker upp för att snart övergå i nästa halsbrytande äventyr.

Hennes komedi bottnar ofta i ett genus- och jämställdhetsperspektiv men är samtidigt genomsyrad av en befriande ironi och självdistans.

Hon ser komedi som färskvara och specialskriver gärna material för olika uppdragsgivare och tillfällen.

Zinat flydde 1991 till Sverige med sin tvåårige son och hamnade i Norrland. När varje flyktings skräck – utvisningsbeskedet – kom hade norrlänningarna tagit dem till sitt hjärta och skyddade dem tills faran var över. Zinat hade kommit för att stanna. I dag är hon en av Sveriges mest älskade artister och har uppträtt för såväl regeringen som internerna på Kronobergshäktet, från sametält till Blå hallen, från Mynttorget till sunkiga källarhak. Ännu har hennes dröm att få uppträda för kungafamiljen inte uppfyllts, men hon hoppas på ett samtal från kungen vilken dag som helst. Sen kan hon lägga kunglig hovnarr till de andra titlarna.

Mycket har hänt sedan hon slutligen fick uppehållstillstånd. Hon har hunnit arbeta som korvgubbe och tagit fil.kand. examen från SYO utbildningen, varit fotomodell och hemsamarit, haft kritikerrosade turnéer från Lappland till Skåneland och tillbaka igen, begått filmdebut, landat ett bokkontrakt, blivit mamma för andra gången och mycket mer därtill.

Zinat är Sveriges första invandrade komikertjej och har uppträtt som komiker sedan 1999. I dag arbetar hon som ståuppkomiker, författare samt återkommande medarbetare i TV, radio och tidningar.

FÖRELÄSARE

JAN BYLUND – Våga privat och i arbetslivet, Kommunikation mellan kvinnor och män.

JONAS HALLBERG – Manligt kvinnligt, vad är skillnaden.

ZINAT PIRZADEH – Konsten att vara mångkulturell.

DAVID BATRA – Varumärken, marknadsföring.

ELIN EK (Grynet) – Ta ingen skit !

MIKE FLORETTE – Bemötande, humor i arbetsmiljö, i pedagogiskt arbete, Kreativitet.

ERNST KIRCHSTEIGER – Inredning om och för det goda livet hemma.

KATTIS AHLSTRÖM – Programledare, moderator.

ALICE BAH – Integration, Kommunikation och Jämställdhet.

PELLE BERGLUND – Rockturnéns ABC

ZEID ANDERSSON – Humoristiskt om kommunikation och kroppsspråk.

CLAES MALMBERG – Hitta dig själv, Sanna värden i livet.

YVONNE SKATTBERG – Varför gå in i väggen, när det finns dörrar. Jämställdhet.

FREDRIK LINDSTRÖM – Världens dåligaste språk.

ANNA-LENA BRUNDIN – Anorexi och bullemi.

STEFFO TÖRNQVIST – Livsnjutningar

EBBA BLITZ – Entrepenörsskap, ledarskap.

THOMAS OREDSSON – Inspiration, motivation, kreativitet.

BABBEN LARSSON – Offra martyren, Tänk positivt om du kan.

BERT KARLSSON – Mitt liv som Bert

MARK LEVENGOOD – Det livslånga lärandet.

ANNA MANNHEIMER – Varning för träsken ! ”Det kan vara jobbigt att vara tjej på en mansdominerad arbetsplats.”

BENGT PALMERS – Hur nutidsmänniskan kan ge mer av sig själv, på jobbet och i vardagslivet.

HENRIK SCHYFFERT – Konsten att inse att man är kreativ, och hur man får andra att inse detsamma.

BLOSSOM TAINTON – Upptäck kraften. Måste man träna och leva på groddar ?

 

Thomas Järvheden

Thomas Järvheden, nyligen prisbelönt med SMACK-priset, är Norra Brunns mest bokade komiker. Ung i stilen men med mycket erfarenhet levererar han alltid en standup-show av högsta kvalitet.

Smart, intelligent, här, nu och idag. Publiken skrattar hejdlöst åt hans udda och gärna politiskt inkorrekta slutsatser. / Aftonbladet

”Järvheden är en ung nytänkare inom Svensk Stand-up comedy, som kan få vem som helst att dra på smilbanden.”
/ Kvällsposten

Pia Johansson

Skådespelerska som tillhör Stockholms stadsteaters fasta ensemble sedan 1985. Har spelat allt från Shakespeare till sopprevyer. Medverkar ofta i radio, tv och film. Bl.a. i På minuten, Skärgårdsdoktorn, Rederiet, Parlamentet och ”Hälsoresan – en smal film”.     

Pontus Enhörning

P3:s vassaste röst, Klang & Co, Folkradion,Tvål, Önska, för att nämna några av programmen han huserat i. Pontus Enhörning är mannen som inte fruktar någonting. En höjdare på att förolämpa publiken med glimten i ögat, som alltid är lika uppskattande.

Vem vill inte se en vinnare?
Vem vill inte höra hur ful man är?
Vem vill inte se en av de absolut tyngsta i branschen.
Inte snäll. Men elak. 

Ewert Ljusberg

Mannen som mer än någon annan personifierar beskrivningen ”Den av de legendariska svenska trubadurerna som fortfarande lever, typ”.
Alla har vi någon gång hört honom (förut) berättandes sina vitsar och historier i Rix-Televisionen. Vi har desslikes, i stor utsträckning, avhört hans bullrande humanism på folkparker, festivaler och festplatser såväl som konsertscener över hela vår avlånga Nord under mer än 30 års tid.

Förförts har vi av hans stora röstomfång och hans enorma repertoardito, och förfasats har vi av hans frimodiga burleskitet vad vissångarbeteende anbelangar. Ewert är på många sätt ”större än livet” i det att han aldrig upphör att intressera, informera och intonera den svenska folksjälen!

Ewert Ljusberg är en av våra största vissångare och underhållare. Med sin starka karisma och sina roande och tänkvärda program lockar han publiken ut på vådliga färder mellan komik och tragik.

Juryn som gav honom Fred Åkerströmstipendiet 1989 beskrev honom som ”en fullödig konstnär och entertainer som tar ut svängarna med en repertoarbredd och röstresurser som speglar viskonstens alla möjligheter från finstämd lyrik till frustande burleskeri, från kraftfull dramatik och medmänskligt engagemang till dialektala klurigheter och träffsäkra parodier”.